Get Adobe Flash player

Barf / NRV

Tegenwoordig raakt het geven van natuurlijke rauwe voeding steeds meer in opmars. We zijn steeds meer na gaan denken over ons eigen dieet en nemen het dieet van onze honden daarmee onder de loep. Verse voeding zijn we immers van mening, is gezond!

Honden zijn net als wolven carnivoren en kunnen dus ook het beste zo gevoed worden: met rauwe geschikte botten, rauw orgaan- en spiervlees in de juiste verhoudingen. Eventueel wordt dit aangevuld met zuivel, eieren en groenten. Voor honden zijn de juiste percentages 30% vleesbot, 15% orgaanvlees en 55% spiervlees.

Rauwe voeding heeft als voordeel dat het gezonde en natuurlijke vitaminen en mineralen bevat. Bij brokken moeten er kunstmatige vitaminen en mineralen worden toegevoegd aan de voeding, omdat deze wordt gekookt, waardoor vitaminen en mineralen vernietigd worden. Als je rauw voert, ben je er ook zeker van dat de voeding niet chemisch geconserveerd wordt en het vrij is van geur- kleur- en smaakstoffen. Al deze stoffen zijn o.a. schadelijk voor de lever en nieren! Indien je het voer in grote stukken geeft, geeft het een hond geestelijk ook heel veel voldoening. Door het kauwen op de botten komen er bij de hond endorfines vrij, wat ze tevreden maakt! Omdat rauwe voeding precies aansluit bij een dieet van een carnivoor zul je merken dat een hond op rauw een stuk minder ontlasting heeft dan een hond op brok! Ook heb je minder kans op problemen aan het gebit en het tandvlees: door het kauwen op botten en vlees worden de tanden gepoetst en het tandvlees gemasseerd.

Op internet kun je vele sites vinden over dit onderwerp. Rauw voeren is heel makkelijk maar meer dan een “doe maar wat dieet”. Het lezen van een boek of site over natuurlijke rauwe voeding is zeker aan te raden. Op vele sites zijn voorbeeldmenu’s te vinden die met een kleine aanpassing toegepast kunnen worden op het eigen huisdier.

Voor wie het zelf-samenstellen niet zit zitten: het geven van een gemalen versvoeding, ook wel KVV genoemd (kant-en-klaar-versvlees), is een goede tweede keuze.

Wil je meer weten over rauwe voeding, of heb je hulp nodig bij het maken van een menu, stuur gerust een mail.

Bij voldoende animo bieden wij de mogelijkheid om een lezing bij te wonen over natuurlijke rauwe voeding. Na de lezing ontvang je een informatiepakketje, zodat je het thuis nog even rustig na kunt lezen.