Get Adobe Flash player

Osteopathie lezing

Lezing over Osteopathie en behandeling door Suzy Everts.

Op vrijdagmiddag 14 september kwam Suzy Everts langs bij Hondenschool De Jolige Groentjes. Ze ging ons eerst iets vertellen over Osteopathie. Voor sommige onder de toehoorders een bekend fenomeen, voor andere was het een nieuw iets en de lezing van Suzy was dus zeer welkom.

Suzy Everts is afkomstig uit Neeroeteren (België) en is in 1999 afgestudeerd als fysiotherapeut. Na paar jaar als fysiotherapeut gewerkt te hebben, besloot Suzy de studie voor osteopathie te volgen en in 2009 heeft ze deze behaald. Suzy behandelt paarden en honden.

Osteopathie is een holistische geneeswijze die aan het einde van 19e eeuw is ontwikkeld. Het is een manuele behandelmethode, dit wil zeggen dat de behandeling door de handen wordt uitgevoerd. Men kijkt daarbij naar drie onderdelen: het bewegingsapparaat, het orgaansysteem en het cranio-sacrale systeem (schedel en ruggenmerg).

Een osteopathische behandeling kan curatief zijn, bij fysieke problemen (bv manken), bij gedragsproblemen, bij prestatieproblemen (bv verminderde conditie) of andere problemen zoals allergie. Ook kan een behandeling preventief zijn. Zo kan een hond blokkades hebben zonder dat je er iets van merkt. Een behandeling kan dan voorkomen dat het een groot probleem wordt.

Allereerst werd een demonstratie gegeven met Beau, een Keeshond op leeftijd. Beau heeft als oudje al paar keer een osteopathie-behandeling ondergaan en vond het geen probleem om te laten zien voor de groep hoe het is voor een hond. Na de demonstratie volgden de behandelingen van enkele honden. Om 19.00 uur sloten we dag af en kon Suzy met een zak gevuld met gedroogd vlees voor haar Mopjes naar huis.
Voor meer informatie over Suzy kun je kijken op haar site: www.osteopathievoordieren.be

 

Angelique met Spikey over de behandeling:
“Voor mij waren er geen verrassingen omdat ik zelluf geregeld naar de osteopaat ga. Ik zag bij Spikey hetzelfde als wat ik ook voel; daar waar het vastzit is het niet zo leuk/prettig en soms echt pijnlijk, de rest is nog net geen ontspanningsmassage, haha!
's avonds was hij doodmoe, en sprong toch nog geregeld op de bank en weer eraf, dat is bijna niet te stoppen... Daags erna zeiden René en ik bijna tegelijk dat Spikey anders uit zijn ogen keek, hij had een heel heldere frisse blik, zo vanne: ik voel me toppie!
Voor mij valt de grootste winst te behalen op zijn gevoeligheid, qua darmen en oortjes. Ik denk dat het rauw voer de problemen met de anaalklieren wel afdoende oplost.
Ik ben dan ook van plan om Suzy sowieso nog eens te vragen om Spikey ergens in februari nog eens te behandelen, en dan hoop ik dat hij met de omslag naar het voorjaar eens geen last van zijn oren krijgt.
Dus niets dan positiviteit van deze kant!”

Annita met Jaycy: 
“Ik ben geen goeie schrijfster, ben helaas ook meer dan de helft wat Suzy over Jaycy verteld heeft vergeten, een ding wel, geen Rimadyl meer gegeven, en in bijna een woord, Het was een Top middag, super interessant, wat Suzy vertelde over het ‘gebeuren osteopatie’, ben blij dat Jaycy de kans heeft gekregen om deze behandeling te mogen hebben.
Ben in ieder geval gestopt met de Rimadyl.
Ps, Ik vind Suzy een hele lieve vrouw, die toch wel voor alles openstaat, daarbij gelukkig voor ons, is ze Super geweest met onze doggies, dus wederom.....thnx, xxx”

Ester met Hera:
“Ik vond het in elk geval reuze interessant om hier mee in aanraking te zijn gekomen. Eerst de duidelijke en verhelderende lezing en daarna de behandelingen. Leuk om te zien hoe elke hond hier weer anders op reageerde. Je merkte ook echt dat de osteopathie een passie is van Suzy, dat ze hart heeft voor haar vak. Het was ook super om te horen dat Hera zo goed in elkaar zat er maar op 1 plekje een blokkade had, toch fijn om te horen als alles oke is!!”