Get Adobe Flash player

Ervaringen

Sjeuf de drollie27-11-2011,

Vanaf 1998 volg ik cursussen bij Karin. Eerst met mijn labrador Timo clicker training en behendigheid en vervolgens met de Ierse Terriër Charlie, alias de Pisser, gehoorzaamheid in combinatie met recreatie behendigheid. Mijn huidige hond Sjeuf kwam vanuit Spanje in het asiel in Geleen terecht en was niet alleen erg angstig voor auto´s die we op straat tegen kwamen maar ook in de auto was hij angstig, raakte in een bench helemaal in paniek, ook de geluiden in huis waren helemaal vreemd voor hem en rende weg voor alles wat op een stok leek en was bang voor sommige mannen. Maar als we buiten waren, was Sjeuf een hele andere hond. Hoe ga je met zo´n angstige hond om? Gelukkig kon Karin me goede tips geven. En nu heb ik een hele leuke en grappige hond. Of zoals Karin hem noemt: Super Drollie Sjeuf. Wij hebben net de cursus recallers gevolgd en we gaan zeker door naar de vervolg cursus. Ook de balans en coördinatie in combinatie met de braintraining is heel leuk om te doen. Veel mensen vragen wat het nut is van deze cursus. Met balans en coördinatie leert een hond om bewust zijn spieren te gebruiken en dat hij altijd op zijn baas kan vertrouwen. Dit is ook handig in alle denkbare situaties in het dagelijkse leven. Met brain training leert de hond zelf een oplossing te bedenken.  Bij hondenschool de Jolige Groentjes krijg je geen standaard les met 12 honden en 12 mensen waar je moet wachten totdat je aan de beurt bent, maar werk je intensief  in een klein groepje en alles is gericht op de wensen en mogelijkheden van de hond en de baas. En dat allemaal op een leuke en speelse manier.

Karin bedankt voor je enthousiaste en leerzame lessen en tot het voorjaar.

Groetjes Mirian en Sjeuf

Sjeuf zoekt het dieper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2-11-2011.

5 jaar cursus allerlei.

 

 

Even wat vertellen over de 5 jaar dat wij les hebben gehad op hondenschool de jolige groentjes.

Eigenlijk wou ik met Flup al jaren behendigheid doen. Maar Flup is nogal rustig van karakter voor een Jack russell wel te verstaan, dus iedereen zei altijd dat kan hij niet.

Na jaren was ik toch zo eigenwijs om het te  proberen, ik dacht lukt het niet pech gehad.

Dus ondertussen was Flup al 8 jaar oud en toen begon ik met behendigheid.

Hij had als pup al gehoorzaamheid gehad en ik had hem zelf al van alles geleerd, dus hij kon wel wat.

Wat bleek hij was supergoed in behendigheid  beste van de klas(volgens mij dan). Hij vond het superleuk.

Op vrijdag zat hij me al uren van te voren gek aan het maken voor te gaan.

De behendigheid werd ook later eens afgewisseld met speuren of dogdance oefeningen.

Speuren interesseerde Flup helemaal niet vond hij geloof ik een beetje saai.

Maar de dogdance vond hij helemaal te gek. Ondertussen was hij al zeker 10 en toch nog de soepelste hond op de les(volgens mij dan weer).

 

Nog even een berichtje voor de baasjes. Voor jullie is het ook gezellig.

Wij waren  met alleen maar dames, dus onze honden stonden vaak te wachten tot wij

uitgekletst waren.

 

Na de les mogen de honden ook nog met elkaar spelen.

 

Flup is ondertussen 14 en zit niet meer op les. De ouderdom is hem aan het inhalen. Hij is niet meer zo snel en vind het daarom niet meer zo leuk. De oren laten trouwens ook vaak na.

Wel doe ik thuis nog wel eens een dogdance oefening of braintraining.

En dat vindt hij nog steeds geweldig, vrouwtje staat dan ook met koekjes in de aanslag.

 

Hopelijk heeft iedereen net zo een leuke tijd als Flup.

Jammer dat ik niet eerder begonnen ben.

 

 

 

Joyce en pootjes Flup.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1-11-2011.

 

 

Hoi allemaal,Edjo

 

Ik ben Edjo een Weimaraner van 2,5 jaar en train al een hele tijd samen met mijn baasjes bij Karin. Ik ben bij Karin terecht gekomen omdat ik in de gaten kreeg dat het standaard programma bij andere hondenscholen niet bij mij past. Bij Karin kreeg ik de kans om zelf mijn programma samen te stellen en mij te focussen op die zaken waarvan mijn baasjes vonden dat ik ze moest verbeteren.

Karin heeft de toen wij begonnen aan mijn baasjes gevraagd in welke dingen ik niet goed was (of gewoon een deugniet in was). Mijn baasjes zijn vervolgens mijn ongewenst gedrag op papier gaan zetten en hebben meteen bij alle gedragingen aangegeven wat zij vonden dat ik wel zou moeten doen. Aan de hand van deze lijst trainen wij nu.

Een paar oefeningen zijn al een groot succes. Als mijn baasjes bijvoorbeeld met mij gingen wandelen dan wou ik al door de achterdeur naar buiten schieten en als ik tijdens die vlug mijn baas bijna omrende dan maakte mij dat echt niets uit hoor. Na de eerste les en drie weekjes trainen ging ik echter al netjes zitten als mijn baas de deurklink even vastpakte en wachtte ik netjes op zijn teken om met de wandeling te beginnen.

Ook had ik er vroeger een handje aan om te blaffen aan het raam als andere honden langs mijn voortuin liepen. Tegenwoordig ben ik al zo ver dat ik af en toe nog eens zachtjes een verdwaalde grom geef als een hond langs mijn huis loopt.

Als laatste wil ik de deurbel ook nog eventjes noemen, want die vind ik zelf erg leuk. Vroeger ging ik met mijn dikke neus al aan de tussendeur van de gang staan piepen als de deurbel ging en bezoek kwam. Dit gedrag werd langzaam ook steeds vervelender. Tegenwoordig is dit echter anders. Nu ga ik (waar ik mij ook bevind in huis) meteen naar mijn bensch als ik de deurbel hoor.

Op dit moment zijn we hard aan het werken om mij netjes te leren lopen aan de lijn. Dat trekken moet maar eens voorbij zijn vinden mijn baasjes. En ook dit begint beter te gaan.

Het aller belangrijkste en dat is misschien wel het leukste aan de hele training is dat ik niet de enige ben die iets op steekt van de trainingen. Ik heb ook het gevoel dat mijn baasjes mij beter zijn gaan begrijpen. Zij werken nu op een positieve manier samen met mij aan gewenst gedrag.

Al met al hoop ik nog vaak les te krijgen van Karin. Want omdat mijn gedrag nu veel beter is dan vroeger hebben mijn baasje en ik veel meer plezier samen.

 

Groetjes,

 

Edjo Sethos of Kyrandors Home

 

 

 

31-10-2011.

Ik kom met mijn hondje Zina op recallers training, omdat ik graag wil dat mijn hondje onder alle omstandigheden naar mij dient te komen, en ik ervaar het als zeer leerzaam.

Ik ben nooit eerder op cursus geweest met een hond

Wat ik vooral aan Karin waardeer, is dat ze de tijd neemt om de opdrachten goed uit te leggen en ook het doel van de opdracht goed uitlegt.

Zij helpt ook met vragen over de hond die niets met de training te maken hebben.

 

Ps.  koffie zetten heeft ze zelfs op een les geleerd want die was heerlijk vandaag.

 

Groetjes silly en zina

 

De hondenschool de Jolige Groentjes is gestart met een recallers training. Recall is gewoon hier komen van de hond maar hier komen zijn 2 woorden ;-) Mirjam met super drollie Sjeuf..Sylvia met super cute Zina, en Eveline met Nala en last but not least, Kelly met super Guus.  Een heerlijk groepje en de eerste les was super leuk en ontspannend en naar ik hoorde leerzaam voor hun. Misschien willen ze wat tekst aan leveren voor dit blogje.